BAĞLAR MAHALLELİLER, İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAŞKAN CAN, “TARSUSLU VATANDAŞLARIMIZI SEVEREK, KUCAKLAYARAK EŞİT HİZMET ANLAYIŞIYLA ÇALIŞIYORUZ’’
 Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Ramazan ayının bütün güzelliklerini hemşehrileriyle birlikte yaşamaya devam ediyor.

Belediye tarafından her gün değişik mahallelerde düzenlenen iftar programları Bağlar Mahallesi’nde kuruldu.

Ramazan ayının herkese hayırlar getirmesini dileyen Belediye Başkanı Şevket Can, ülkedeki ve şehirdeki kardeşliğin bozulmamasını diledi.

Göreve geldikleri günden bu yana 34 hizmetin açılışını gerçekleştirdiklerini belirten Belediye Başkanı Şevket Can, vatandaşlara yapılan hizmetler hakkında bilgiler verdi.

Başkan Can, “Yapmış olduğumuz hizmetlerimizden bugüne kadar 2 tane camimizi açtık. Tarsus Belediyesi olarak 6 tane şehir içinde, 3 tanede köylerde olmak üzere toplam 9 tane cami inşaatımız devam ediyor. İnşallah Pazar gecesi yani Kadir Gecesi, Anıt Mahallesi’ndeki camimizin açılışını gerçekleştireceğiz. Bunun yanında Tarsus Belediyesi olarak 45 mahallemiz var demiştik. 13 mahallemize kentsel dönüşüm, imarda işaretlemesini gerçekleştirmiştik. Şu anda Bağlar Mahallesi’nde kentsel dönüşümle ilgili evler yıkılmaya başladı. Belediyemize projeler sunulmaya başladı. Burada müteahhitlerimiz vatandaşlarımızın kapısını çalmaya başladı. İnşallah bu süreçte bu yılın içerisinde kentsel dönüşümün temeli atılacak. Buda şimdiden hayırlı, uğurlu olsun. Bunun yanında Pazar yeri, halı saha, çay bahçesi gibi inşaatlarımız devam ediyor. Tarsus Belediyesi olarak birkaç tane mega projemizden bahsetmek istiyorum. Berdan projemiz yaklaşık 120 dekar alana isabet ediyor. Şu anda peyzaj çalışması bitti. İnşallah Eylül ayında açılışını gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Bu projemizin bedeli 20 milyon, Kırklarsırtı mahallemizde 15 Bin kişilik gösteri merkezi inşaatımız bitti. Şu anda cephe kaplama ihalemizi gerçekleştirdik. Bu inşaatımız başlayacak. İnşallah Eylül yada Ekim ayında gösteri merkezimizin açılışını gerçekleştireceğiz. Tarsus’umuzda özellikle turizm açısından hep otel eksikliği vurgulanırdı. Şu anda Kültür Sitesinin yanında bulunan eski Gösteri Merkezinin olduğu yere otel ihalemizi gerçekleştirdik. Karma bir proje, 4 yıldızlı otel, konut, iş yeri ve ofis olmak üzere bu işimizin ihalesini yaptık. Bir veya iki aya kalmaz 150 milyonluk projemizin de temelini de birlikte atacağız. Bunun yanında Tarsus Belediyesi olarak bizler pazar yeri çatılarına yerleştirdiğimiz güneş panelleriyle kendi elektriğimizi üretmeye başladık. Bu da üretken belediyeciliğimizin göstergesidir. Toplu konutla ilgili TOKİ’den daha ucuza daha konforlu konut yapacağımızı belirtmiştim. Şu anda mimari projemiz bitti. İnşallah 3 veya 4 aya kalmaz. Tarsus’ta bütün hemşehrilerimize bu projemizi tanıtarak, TOKİ’den daha ucuza, daha konforlu konut projemizin üye kayıtlarına başlayacağız. Bu birinci etabı, bu toplu konut projesi, ilerleyen yıllarda ve ilerleyen günlerde Tarsus’umuzda devam edecek. Tarsus’umuzda 129 tane köyümüz var. 60 tane köyümüzde parke çalışması bitti. Parke çalışması biten köylerimizde park çalışması başladı. İnşallah bu yılın sonunda kadar. Bütün parke çalışması ve park çalışması bitmiş olacak. Kıymetli hemşehrilerim bizlerin hizmetle ilgili bir sıkıntısı yok. Tarsus’umuzda yaşayan bütün insanlarımızı severek, kucaklayarak eşit hizmet anlayışıyla Tarsus Belediyesi olarak çalışıyoruz. Bu vesileyle Cenab-ı Allah tutmuş olduğumuz oruçlarımızı, dualarımızı kabul, günahlarımızı affeylesin, ülkemizde ve şehrimizde birlikteliğimizi ve kardeşliğimizi bozdurmamasını diliyorum’’ şeklinde konuştu.

08.06.2018 11:11:35