BAŞKAN CAN, “İCRAAT YAPIYORUZ, SİYASET YAPMIYORUZ”
 Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, 2017 yılında kentteki kamu kurumlarıyla iyi bir diyalog içinde çalışarak, siyaset yapmadan, hizmet ürettiklerini söyledi.

Bazı kamu kurumlarına katkı ve destek verdiklerini kaydeden Başkan Can, tek amaçlarının ortak payda da birleşip Tarsus’a hizmet etmek olduğunu belirtti.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN ÖRTÜ BEDELİNİ BELEDİYE KARŞILADI

Altaylılar ve Ergenekon Mahallelerinde yapılacak iki okul için gerekli örtü bedelinin Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ödeneklerinde olmaması nedeniyle okul yapımının durma noktasına geldiğini belirten Belediye Başkanı Şevket Can, projenin iptal edilme noktasına geldiğini ancak Tarsus Belediyesi olarak gönüllerinin razı olmadığını, eğitime destek verdiklerini söyledi.

Örtü bedeli olmamasından dolayı okulların yapılamayacağını öğrendiklerinde Belediye meclisinden karar alarak, 498 bin 110 TL para aktarıldığını kaydeden Başkan Can, eğitime yapılan her yatırımın kendileri için önemli olduğunu belirtti.

GÖÇMEN SAĞLIĞI MERKEZİ İÇİN 841M2 YER VE PROJE BEDELİ

Göçmen Sağlığı Merkezi’nin uygun yere yapılması için belediye olarak destek verdiklerini belirten Başkan Can, “Göçmen Sağlık Merkezi ile ilgili bir proje Fahrettinpaşa Mahallesine yapılması planlanıyordu. Biz  Girne Mahallesi’ne yapılmasının daha uygun olacağını, göçle gelen vatandaşlarımızın D-400 karayolun altında bulunan yerlerde daha yoğunlukta olduğunu önererek 841 metre kare  olan alanın Sağlık Bakanlığına tahsisini sağladık. Yaklaşık 1 milyon bedel değerinde yapılan işlem. Proje değişikliği olacağı için Sağlık Bakanlığı’nın bu konuda yeni bir proje şansı olmadığı için Tarsus Belediyesi buranın proje bedelini de üstlenmiş bulundu.” dedi.

CEZAEVİNE DE DESTEK

Cezaevine yapılan ziyaret esnasında bazı eksikliklerin olduğunun tespit edilmesi üzerine Belediye olarak destek olduklarını ifade eden Başkan Can, “Protokolün cezaevi ziyaretinde kadın mahkumların anne sütlerini muhafaza etmesi nedeniyle buzdolabı ve askerlerin koğuşlarına klima ihtiyacı olduğunu tespit ettik. Yardımcı olarak, o sıkıntıları da çözdük ” şeklinde konuştu.

TARSUS’TA ÜNİVERSİTE KURULMASI İÇİN BELEDİYE OLARAK GÖVDEMİZİ KOYDUK

Belediye Başkanı Şevket Can, Tarsus’a üniversite kurulması için gövdelerini ortaya koyduklarını belirterek, “Tarsus’u ekonomik açıdan atağa geçirecek en büyük projelerden biri üniversite projesidir. Önceki dönemde önceki milletvekillerimiz hem siyasi partiler hem Büyükşehir Belediye Başkanımız, oda başkanlarımız, rektörümüzün başkanlığında heyet halinde görüşmeler yapıldı. Bu görüşme kapsamında Takbaş’ta bulunan 350 dönümlük üniversite alanı 780 dönüme çıkarıldı” dedi.

03.01.2018 12:12:42