TARSUS BELEDİYESPOR’DA SERTİFİKA HEYECANI
 BAŞKAN CAN, “SPOR ÇOCUKLARIMIZI KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN UZAK TUTAR.”

Tarsus Belediyespor Yaz Okulları ve Spor Okullarında yaz boyunca eğitim gören öğrencilere sertifikaları dağıtıldı.

Şehitishak Mahallesi Faruk Sodan tesislerinde yapılan programa Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kalaycı, Tarsus MHP ilçe başkanı Ertuğrul Bodur ve çok sayıda davetli, öğrenciler ile aileleri katıldı.  Açılış konuşmasını yapan

Tarsus Belediyespor yöneticisi Dursun Uyan, güzel bir yaz kampı geçirdiklerini söyledi.

Uyan “Çocuklarımızın bedensel ve zihinsel gelişimini etkileyen sporun en iyi şartlarda yapılmasını sağlamak, çocukluk çağında iyi düzenlenmiş bir fiziksel aktivite ile hoşgörü iyi iletişim, zorluklarla mücadele etme, takım çalışmasını öğrenme gibi bir çok olumlu kişilik özellikleri kazanarak, kötü amaçlardan uzak tutmayı amaçladık. Bu yolda pek çok kişinin emeği, sabırla verilmiş uzun saatleri var. Bizlere bu imkanı sağlayan Tarsus Belediye Başkanımız Sayın Şevket Can’a şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Sporun çocukları kötü alışkanlıklardan koruduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Şevket Can, amaçlarının çocuklara iyi bir gelecek hazırlamak olduğunu söyledi.

Başkan Can “Yaz Kampının bu yıl ikincisini düzenledik. Geçtiğimiz yıla göre daha güzel oldu. Önümüzdeki yıl gerek katılımın gerek sosyal aktivitelerin daha güzel olacağına da inanıyorum. Yaz kampında emeği geçen başta Dursun Uyan hanımefendi olmak üzere bütün hocalarımıza şükranlarımı sunuyorum.

Çocuklarımız geleceğimizdir. Geleceğimizin güvencesi ve teminatıdır. Spor kardeşlik demektir. Spor yeni dostlukların başlangıcı demektir. Spor sağlıklı bir yaşam demektir ve bunun içinde bilinçli eğitim bilinçli spor yapmak ve yaptırmak çok önemlidir. Çocuklarımıza bu yaşta sporu sevdirmek amacıyla ve sosyal aktivitelerle bunu taçlandırarak en azından yeni dostlukların kurulmasına yeni arkadaşlıkların edinilmesine ve kötü alışkanlıkların kazanılmaması için biz mücadele ediyoruz. Bu yıl gördüğüm bu kalabalıktan da anlaşıldığı gibi biz bu başarıyı da elde etmişiz. İnşallah bu başarı da devam edecektir.

Tarsus Belediyesi olarak Her platformda söylediğim gibi  bizlerin görevi sadece yol yapmak park yapmak değil. Bizlerin görevi çocuklarımıza yaşanabilir bir şehir bırakmak için mücadele ediyoruz. Geleceğimizin güvencesi evlatlarımıza daha güzel bir şehir bırakmak için gerek yeşil alanlarından gerek sportif aktivitelerinden olmak üzere hepimizin gayesi budur. Biz anne baba olarak evlatlarımızın güzel yetişmesi evlatlarımızın iyi bir eğitim alması ve  kötü alışkanlıklar kazanmaması için hepimiz birlikte mücadele ediyoruz. Sizler en kıymetli varlığınız evlatlarınızı bizlere güvenerek Yaz Kampımıza gönderdiniz. Ben ümit ediyorum ki bu Yaz Kampında hepiniz aileleri olarak memnu kaldığınızı ve mutlu olduğunuzu düşünüyorum. Yaz Kampı önümüzdeki yıl daha değişik sosyal aktivitelerle devam edecektir. Sadece Belediye Spor Kulübü olarak değil  Belediyemizin diğer mahallelerindeki etkinlikleri de  çoğaltarak yaz kampını daha da geliştireceğiz.

Şu anda Tarsus Belediyesi 5 tane Yaşam Boyu Spor Merkezi inşaatımız devam ediyor. 5 değişik mahallede. Bir tanesi de Kavaklı Mahallemizde. Biz de sportif alanların ve spora karşı vatandaşlarımızın gençlerimizin yoğunlaşması için yeni yeni yürüyüş yolları yapıyoruz. İnşallah önümüzdeki yıl mevcut bu Şehit İshak Spor Kompleksini de tadilata alarak güzel tribünleri olacak  ve mevcut tesisi kaldırarak daha güzel bir tesis yapacağımı da belirtmek  istiyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle bütün çocuklarımıza okul hayatlarında başarılar diliyorum. Veliler olarak bizlere güvendiğiniz için tekrar sizlere şükranlarımı sunuyorum. Cenabı Allah birlikteliğimizi daim etsin. Sağlıklı sıhhatli mutlu ve huzurlu nice güzel günlerde görüşmek dileğiyle hepinize sevgilerimi saygılarımı sunuyorum” dedi.

Program sertifikaların verilmesi ve branş gösterileri ile sona erdi.

14.09.2017 10:10:24