BAŞKAN CAN, 22 NİSAN YENİCE’DE YAPILACAK GÜREŞLERE TARSUSLULARI DAVET ETTİ
 Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, 22 Nisan 2017 Cumartesi günü Yenice Mahallesi’nde yapılacak olan Karakucak güreşlerine bütün Tarsusluları davet etti.

23. Geleneksel Eshab-ı Kehf’te Hıdırellez etkinlikleri kapsamında düzenlenen güreş müsabakalarını bu yıl 3 ayrı noktada yapacaklarını belirten Belediye Başkanı Şevket Can, Yenice Mahallesi’ndeki güreşlerde Tarihi Kırkpınar başpehlivanlarının mücadele edeceğini söyledi.

Güreş müsabakalarının 22 Nisan’da Yenice, 29 Nisan’da Özelbahşiş ve 6 Mayıs 2017 tarihinde ise Tarsus Açık Hava Gösteri Merkezi’nde yapılacağını kaydeden Başkan Can, ata sporunu yaşatmaya çalıştıklarını belirtti.

Başkan Can, “Bu yıl Eshab-ı Kehf’te Hıdırellez etkinlikleri kapsamında düzenlediğimiz güreş müsabakalarını 3 ayrı noktada yapıyoruz.  Yenice, Özelbahşiş ve Tarsus merkezde düzenleyeceğiz. Buradaki amacımız ata sporumuzu yaşatmak, gelecek nesillere sevdirmek ve aktarmaktır. Ata Sporumuz Karakucak Güreş’ini Tarsus’ta yaşatmaya çalışıyoruz ve insanlarımızı bir araya getirmeyi, kardeşlik, dostluk ve sevgi bağlarının daha sıkı hale gelmesi için mücadele ediyoruz. Güreş etkinliklerimize bütün hemşerilerim davetlidir” dedi.

20.04.2017 14:14:45