‘HEY GİDİ GÜNLER’ GRUBUNUN VERDİĞİ KONSER TARSUSLULARI ESKİ GÜNLERE GÖTÜRDÜ
BAŞKAN CAN, “8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜNÜ STK İLE BİRLİKTE DOLU DOLU KUTLADIK”
 Tarsus Belediyesi öncülüğünde, Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ile birlikte düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün finalinde Tarsuslular unutulmaz bir gece yaşadılar.

75. Yıl Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda, Yılın Kadınları seçilen ‘Öznur Can, Ülker Aydın, Kadriye Onat ve Gülsüm Yenigün’ plaketlerini alırken, Belediye Başkanı Şevket Can, etkinlikte yer alan Cumhuriyet Kadınları Derneği Tarsus Şubesi’ne, Tarsus Kadınlar Derneği’ne, Siptilli Çarşısı Esnaflarına, TSK Güçlendirme Vakfı Tarsus Şubesine, Türk Kadınlar Birliği Tarsus Şubesine, Kırkkaşık Bedesteni Esnaflarına, Tarsus Kent Konseyi Kadın Meclisine, Atatürkçü Düşünce Derneği Tarsus Şubesine, Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi Tarsus Temsilciliğine, Tarsus Anıt Lions Kulübüne ve Tarsus Şelale Soroptimist Kulübüne plaket ve çiçek verdi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü Tarsus’ta STK’larla dolu dolu kutladıklarını belirten Başkan Can, burada “Biz büyük bir aileyiz” sloganıyla hizmet etmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Başkan Can, “Bugüne kadar şehrimizde yaşayan vatandaşlarımızın sevinçleri ve dertleriyle yoğrulmuş, onlarla sevinmiş, dertlerini kendi derdimiz olarak benimsemiş, şeffaf bir yönetim anlayışı ile hareket ediyoruz. Hiç kimseye öteki gibi davranmıyor, tüm sorunları adil ve eşit bir yöntemle çözmeye çalışıyoruz. Bugün bunu bir kez daha gösterdik. Şehrimizde bulunan tüm kadın sivil toplum kuruluşları ile birlikte hareket ederek, güzel ve yoğun katılımla Dünya Kadınlar Günü’nü kutladık. 3 gün dolu dolu süren programda çeşitli aktiviteler yapıldı. Emeği geçen tüm sivil toplum kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum.  Siz değerli kadınları sadece belirli günlerde değil, her zaman aziz Atatürk’ün belirttiği gibi başımızda taç etmek mecburiyetindeyiz. Kadınlarımıza ne kadar sahip çıksak, onları ne kadar başımızda gezdirsek azdır. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programımıza destek veren ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Yerel yönetim olarak her zaman kadınların yanında olduklarını kaydeden Başkan Can, “Sosyal etkinliklerde de sosyal projelerde de böyle güzel kadın dernekleri ile birlikte bu projeyi gerçekleştirmenin şahsen şahsım olarak ta mutluluğunu yaşıyorum. Çünkü dernek başkanlarımızda ve üyelerinde bir heyecan gördüm. Heyecanın yanında istek gördüm ve heyecanla istek birleşince sonuçta başarı gelir. Başarı aslında sadece Tarsus Belediyesi olarak bizlere ait değil, bütün katılımcılara bütün üyelere bütün kadınlarımıza aittir.

3 gün boyunca şahsım olarak gerçekten bende heyecanlandım ve mutlu oldum. Buradan şunu da belirteyim, artık Tarsus’ta Dünya Kadınlar Günü geleneksel hale dönüştü. İnşallah önümüzdeki yıl bundan daha güzelini hep birlikte yapacağız. İnşallah kadın temsilcilerimizle birlikte Tarsus’umuzun 7’den 70’e hepimizin kucaklayacağı güzel bir festivalin, adını birlikte koyarak inşallah sizlerle beraber birde festival yapmayı düşünüyoruz. Bunu yapacağımıza da inanıyorum. Gerçekten Belediyecilik dokunmaktır, hissetmektir, yaşamaktır. Biz sevgiyle çıktığımız bu yolda inanıyorum ki, ben değil, biz olarak hareket ettiğimiz zaman bu kardeşliğimizin daha iyiye gitmesine birlikteliğimizin daha ileri gitmesini sağlayacaktır. Şehrimizde ihtiyaç var inşallah bunu da sizlerle beraber başaracağız. Başta şehit anneleri olmak üzere, tüm Kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, saygılar sunuyorum” şeklinde konuştu.

Gecenin finalinde sahne alan Popsav Vakfı’nın ‘Hey Gidi Günler’ isimli konseri Tarsusluları 1970’li , 80’li yıllara yolculuk ettirirken, unutulmaz bir gece yaşattı.

GALAYA YOĞUN İLGİ

Belediye Başkanı Şevket Can, Kadınlar Günü nedeniyle verdiği gala yoğun ilgi gördü.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Mersin Konsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu, İlçe Emniyet Müdürü Salim Çakan, STK temsilcileri, oda ve dernek başkanlarının katıldığı galada, Belediye Başkanı Şevket Can ve eşi Öznur Can, konuklarla tek tek ilgilendiler.

09.03.2017 10:10:57